MENU
3 listopada
Bogracz z mięsem i warzywami, bułka kompot, kiwi
4 listopada
Ziemniaki z masłem i koperkiem, kotlet mielony, mizeria, woda z cytryną
5 listopada
Krupnik z ziemniakami i zieloną pietruszką, kartacze z mięsem, surówka z kiszonej kapusty, woda, jabłko
6 listopada
Ryż, podudzia z kurczaka, sałatka z pomidorów z jogurtem naturalnym, herbata owocowa, mandarynka
7 listopada
Zupa z kaszą manną z dodatkiem kalafiora, ziemniaki z masłem i zieloną cebulką, filet rybny (dorsz), groszek z marchewką, woda
12 listopada
Spaghetti z mięsem i serem, sok pomarańczowy, banan
13 listopada
Ziemniaki, potrawka z kurczaka z warzywami, brokuły, kompot, gruszka
14 listopada
Zupa ogórkowa z ziemniakami z dodatkiem śmietany i koperku, racuchy z jabłkiem, woda z cytryną, mus owocowy
Wszystkie potrawy wydawane w stołówce słodzone są miodem lub ksylitolem (cukier brzozowy),
solone solą himalajską (czysta, pełnowartościowa sól naturalna, zawierająca 84 minerały).
Niektóre produkty potrzebne do sporządzenia obiadu mogą zawierać składniki alergenne.
ZASADY KORZYSTANIA ZE STOŁÓWKI SZKOLNEJ